AZ EGÉSZ NAPOS ÜLŐ MUNKA HÁTRÁNYAI,
A ROSSZ TESTTARTÁS A DERÉK ÉS NYAKFÁJDALOM

A munkából való kiesést leggyakrabban a mozgásszervi megbetegedések okozzák – ezt már számos tanulmány alátámasztotta.
A mozgásszervi problémák, a mozgáshiányból eredő károsodások, sajnos már az iskolás korban a gyerekeknél felfedezhetők. Felnőtt korban a legtöbb ember munkájából adódóan, hosszú ideig szinte mozdulatlanul ül és mered a számítógép vagy a laptop monitorára. A mai világban gyakorlatilag nem tudunk meglenni a számítógép használata nélkül, legyen szó a munkahelyi, vagy az otthoni, tevékenységeinkről, illetve gyermekeink iskolai feladatairól. Ennek „köszönhetően” a rossz testtartás és az ebből kialakuló nyakfájdalom, a derékfájdalommal együtt már népbetegségnek számít.
Ez a tartós mozdulatlanság nagy megterhelést jelent a hátunknak. Ezért az ülő munkát végzők esetében rendszeresen előfordulhatnak a nyak,-váll, és hátfájdalmak.

A hosszú ideig tartó ülő munka következtében a nyaki izmok görcsössé válhatnak, a gerinc stabilitását szabályozó mély hátizmok funkciója háttérbe szorul és így elgyengül. A gyenge vázizomzat miatt rossz testtartás alakul ki: a vállak előre esnek, a gerinc görbületeinek egyensúlya megbomlik. A kialakult izomtónusból adódó rossz testtartás fokozódása a végtagok zsibbadását és a végtagokba történő
kisugárzó fájdalmat is okozhatja. Ugyanakkor előfordulhat az is, hogy a krónikus stressz fokozza a nyak- és vállproblémákat, mivel a lelki feszültséggel gyakorlatilag együtt jár az izmok állandó feszessége, görcsössége.

Az ilyen és ehhez hasonló problémákkal gyakran fordulnak orvoshoz az emberek, de nem feltétlenül ennek kell az első lépésnek lennie.
A rossz tartásból eredő fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére kiváló lehetőség a gyógytornász vagy fizioterapeuta felkeresése. A legtöbb esetben a gyógytornász is meg tudja állapítani a bajok forrását és kezelési módját. A rossz testtartás, az izomzat helyes működése egyszerű, de személyre szabott gyakorlatokkal kezelhető. Ez a gyógytorna kiegészíthető manuálterápiával, gyógymasszázzsal is.
A gerinc deformitásának kezelésére kiváló módszer a gerincdekompressziós kezelőágy használata, amit szintén lehet együtt használni a gyógytornán belüli kezelésekkel vagy külön terápiaként.
A gerincdekompressziós kezelés és a gyógytorna kezelések együttes használata a happySPINE gerincterápia.
Jöjjön el és tapasztalja meg 90%-os hatékonyságot meghaladó kezelésünket.

kAPCSOLATFELVÉTEL

Töltse ki rövid űrlapunkat, tegye fel kérdését és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!