Milyen alternatív lehetőségeink vannak, ha már kialakult a degeneratív elváltozás?

Vagy csak a műtét lehet a megoldás?

Az első és legfontosabb a prevenció. Tudom, hogy már mindenkinek a könyökén jön ki a megelőzés gondolata, hiszen ezt halljuk non-stop. De azért szánjunk rá néhány percet: a 21. század embere az ideje nagy részét ülő helyzetben tölti, ezért is nagyon fontos az ergonómia megteremtése. Ha ezen túl vagyunk muszáj a mozgásra összpontosítani és célzottan erősíteni a hát és hasizmokat. Ha már kialakult: biztos, hogy mindig a műtét a legjobb választás? Természetesen vannak olyan esetek, amikor az operáció elkerülhetetlen. Ugyanakkor rengeteg alternatív kezelés közül lehet még választani: gerincdekompresszió kombinálva manuálterápiával, gyógytornával és gyógymasszázzsal. Mit csinál a gerincdekompresszió? A gerincre trakciót alkalmaz és ezáltal „nyújtja” a szöveteket és a csigolyák közötti teret. A mai legmodernebb gerincdekompresszió Magyarországon a happySPINE GERINCTERÁPIA.

Van különbség a gerincdekompressziós kezelések között?

SpineMed / A Gerincdekompressziós (NSSD)kezelés / GerincFix Dekompressziós Ágy

A kezelés során a gerincre lineáris vonalon keresztül adnak trakciót, amellyel csupán az ágyéki és nyaki szakaszt képes megszakító és időnként váltakozó mozgással „húzni”, azaz nyújtani. A „súlyfürdő” mintájára történt a kialakítása, amely során előfordulhat, hogy erősödik
a fájdalom és diszkomfort érzet a kezelés során. A happySPINE GERINCTERÁPIA az apró beállításoknak köszönhetően
lehetővé teszi, hogy a problémát okozó szegmensre fókuszáljunk. A trakció mértékét az adott betegségtípus határozza meg, amit egy nagy volumenű több országot lefedő kutatás iránymutatása során határoztak meg. A meghatározott kezelést részletes fizikális állapotfelmérés előzi meg, amelyet szakképzett és tapasztalt gyógytornász/fizioterapeuta végez. Az eredmény gyorsabb gyógyulás, fájdalommentes élet. 

Lézeres vagy manuális gerincdekompresszió?

Maga a porckorong kettő részből tevődik össze: egy belső kocsonyás „mag” (nucleus pulposus) és egy külső, körkörös rostos gyűrű (annulus fibrosus). Ahogy haladunk előre az életünkben a porckorong vízháztartása romlik és dehidratáltság lép fel. A külső gyűrű felrostozódik és ellaposodik. Kialakul egy porckorongsérv.

Lézeres porckorong dekompresszió (PLDD)

A PLDD műtét egy „percután” beavatkozás, amely azt jelenti, hogy egy üreges tűvel hatolnak be a bőrön keresztül a porckorongba röntgen
irányítása alatt. Ezt követően lézer segítségével „elporlasztják a porckorong belső magját. Műtétet követően egy hét múlva járóképes és munkaképes lesz a páciens, de ha fizikai munkát végez, akkor ki kell várnia 6 hetet, mire újra munkába állhat.
Az ilyen jellegű beavatkozás a problémát nem oldja meg, az okot nem szünteti meg, csak a tünetet kezeli, ezért az újból kialakulhat és a fent leírtak előre haladtával még nagyobb problémát generál.
happySPINE GERINCTERÁPIA
A kezelés során nem szúrunk, vágunk, hanem csak természetes folyamatok zajlanak a testünkben. Kényelmes testhelyzetben fájdalom nélkül történik a beavatkozás, nincs felépülési idő. A trakció mértékét az adott betegségtípus határozza meg, amit egy nagy volumenű
több országot lefedő kutatás iránymutatása során határoztak meg. Egyénre szabott kezelés történik, a problémát okozó szegmensre fókuszálunk, amit lehetővé tesz a kezelő eszköz sokrétű beállítása. A meghatározott kezelést részletes fizikális állapotfelmérés előzi meg, amelyet szakképzett és tapasztalt gyógytornász/fizioterapeuta végez, mint ahogy majd a továbbiakban a kezelések irányítását is.

kAPCSOLATFELVÉTEL

Töltse ki rövid űrlapunkat, tegye fel kérdését és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!